Geplaatst op

Brauckmann, Wendie

Wendie Brauckmann is geboren in het Brabantse Goirle in 1972. De interesse voor kunst en kleur wordt haar met de paplepel ingegoten. “Ons huis was geschilderd in vrolijke kleuren en we gingen regelmatig naar musea. Zo lang ik me kan herinneren, schilderde mijn moeder ook. Met de olieverf die nog in haar atelier lag, maakte ik mijn eerste schilderijen.”

Ze overweegt om naar de kunstacademie te gaan, maar kiest toch voor een economische studie in Vlissingen. Op dat moment beginnen haar ouders met een kunsthandel en lijstenmakerij in Oisterwijk. Na de HEAO neemt zij de zaak van haar ouders over. Hier blijft de omgeving haar inspireren tot het maken van haar eigen schilderijen.

Haar levendige droomwereld is een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar. Vaak ook vinden zeer persoonlijke kwesties die haar bezighouden hun weg op het doek, verhuld in haar geheimtaal van symboliek. Gebeurtenissen, gedachtenkronkels, vakantieherinneringen of dagdromen worden vertaald naar kleuren, vormen en symbolen. Met een kinderlijke fantasie zet zij de naïeve figuren met acrylverf op doek. Corneille en andere Cobra-kunstenaars en Picasso zijn dan ook inspirerende voorbeelden voor haar.

“Er kan niet genoeg kleur op het doek en de contrasten mogen spetterend zijn. De zon, de zee en dolfijnen zijn regelmatig terugkerende thema’s. Tijdens het schilderen krijgt mijn fantasie vrij spel; ik probeer me los te maken van schilderregels of vastgeroeste algemeenheden. Alles mag en kan, er zijn geen beperkingen. Er komt iedere keer weer een titel “langswaaien” die de lading van het schilderij dekt.”

Wendie is hard op weg om een eigen, herkenbare stijl te ontwikkelen, die zich kenmerkt door kleur, vrolijkheid en symboliek. Kroontjes, krullen, hartjes, beestjes…..als je er maar vrolijk van wordt.
Een spontane glimlach of een pure reactie van een kind zijn de mooiste beloning!

Wendie’s werken zijn te zien op exposities bij De Jonge Hertog, Restaurant Tiglio, Gallery 86 in Willemstad, Curaçao en Atelier Artistiek in Oisterwijk.