Geplaatst op

Otterloo, Adrianus van

Adrianus van Otterloo (geboren in 1951 te Schiedam) put de inspiratie voor zijn werk en daarmee ook voor zijn leven uit het maken van reizen naar culturen, veraf en dichtbij. De intense beleving van die culturen ademt door in zijn werk. Aanvankelijk was dat de kleinsteedse omgeving van de wijk waarin hij geboren is. In die periode was de vormentaal van zijn werk prozaïsch en concreet. Later, na de ontdekking van andere werelden in Azië en Australië, waar hij werd geconfronteerd met de sporen van, soms bijna uitgedoofde, oeroude culturen ging Adrianus een geheel nieuw palet van magische kleuren en vormen hanteren. Deze reizen voegden nieuwe dimensies toe aan zijn werk en maakten hem tot een compleet kunstenaar.

Dat er gesproken kan worden van blijvende invloed is zichtbaar in de rituele vormen, kleuren en het mysterieuze licht van zijn, vaak ruim opgezette, doeken van olie- en acrylverf; net als in zijn zeefdrukken, een techniek die hij met meesterschap beheerst.

Ook in recente werken toont Adrianus van Otterloo dat hij het onbekende niet schuwt, zich los durft te maken uit vertrouwde dimensies. Het werk blijft zo de nieuwsgierigheid prikkelen.

Het werk van Adrianus van Otterloo is vanaf 1992 te zien geweest op diverse exposities door het hele land. Zijn werk is aangekocht door diverse artotheken.