Geplaatst op

Soorten inlijst glas informatie

Lijstglas glas soorten

Over glas is veel te zeggen. Glas is er in verschillende kwaliteiten. Welke glassoort uw inlijsting nodig heeft, hangt grotendeels af van de lichtinval. Voor inlijstwerk dat weinig te verduren heeft van lichtinval kan worden volstaan met een standaardkwaliteit. Op dit moment is het “float” glas het meest verkochte. Dit heeft een spiegelgladde uitstraling. Daarnaast heb je ook het ontspiegelde of beter gezegd matglas. Dit wordt gebruikt als er veel lichtinval is. Het is echter niet aan te raden dit soort glas te gebruiken. Het neemt een stuk van de kleur en helderheid van de afbeelding weg. Kostbare inlijstingen kunnen worden voorzien van glas die de UV-straling tegengaat. Het glas vertraagt het verouderingsproces van het ingelijste werk. Korte toelichting op dit speciale glas vindt u hieronder:

Wat is Conservation Series glas?

CS glas is als het ware een zonnefilter voor kunstwerken. Het is een speciaal bewerkt glas dat meer dan 97% van het meest schadelijke ultraviolette licht blokkeert- d.w.z. licht binnen het bereik van 300-380 nanometer. Helder glas blokkert slechts 47% van het licht binnen dit bereik. CSglas is beschikbaar in Conservation Clear en anti-reflex Museum Glass. Hoe werkt CS glas? De bedekking van CSglas is een microscopisch, op silica gebaseerde laag van ultraviolet lichtblokkerende middelen, gebakken op het oppervlak van het glas. De laag en het glas waarop het wordt aangebracht, zullen helder blijven en kunstwerken voor onbeperkte tijd tegen ultraviolette stralen beschermen.

Waarom zou u CSglas gebruiken?

Alhoewel licht nodig is om kunstwerken te kunnen bewonderen, kan ultraviolet licht ophopende en onherstelbare schade aanrichten. Ultraviolet licht binnen het bereik van 300-400 nanometer heeft genoeg energie om de organische verbindingen van kunstwerken op papier te beschadigen. Dit kan worden waargenomen door verkleuring, dofheid en broosheid van het papier. Kunstwerken, vooral degene met historische, investerings- of sentimentele waarde, dienen beschermd te worden tegen deze ultraviolette aanval. CSglas is ideaal voor het inlijsten an oorspronkelijke kunstwerken, afdrukken met beperkte uitgaven, oude foto’s en borduurwerken.

De soorten glas :

Glas 2 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( helder float glas ) ( helder glas )

Glas 3 mm ( inlijstingen tot 1,5 M2 ) ( helder float glas )

Ontspiegeld glas 2 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( Reflo Galerie glas )

Ontspiegeld glas 2 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( enkelzijdig ontspiegeld )

Ontspiegeld glas 2 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( dubbel zijdig ontspiegeld )

De soorten speciaal glas en kunstglas :

Mirogard r Water white glas 2 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( glasplaat verkrijgbaar tot 122 x 177 cm )

Mirogard r dubbeldik glas 3 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( glasplaat verkrijgbaar tot 122 x 177 cm )

Clarity r glas (Claryl) 2 mm ( inlijstingen tot 1 M2 ) ( glasplaat verkrijgbaar tot 110 x 160 cm )

Tru Vue Conservation clear, UV-werend glas, aan 1 zijde voorzien van een speciale coating die 97% van de UV-straling blokkeert in met name dat deel van het spectrum dat het meest schade toebrengt aan uw prent. Hiermee wordt het verbleken van de afbeelding, alsmede het verkleuren en vergaan van prent en papier tegengegaan. 2,5 mm dik glasplaat verkrijgbaar tot 90 x 120 cm.

*Tru Vue Optium Acrylic 3 mm ( glasplaat verkrijgbaar tot 121,9 x 243,8 cm )

*Tru Vue Optium Museum Acrylic 3 mm ( glasplaat verkrijgbaar tot 121,9 x 243,8 )

*Tru Vue Optium Museum Acrylic 6 mm ( glasplaat verkrijgbaar tot 183 x 305 cm )

Tru Vue AR reflection free Tru Vue, AR glas is ontspiegeld door een coating, vergelijkbaar met de wijze waarop de glazen van een bril ontspiegeld zijn. ARglas heeft nog maximaal 1% reflectie van het licht dat op de inlijsting valt, waar met normaal glas 8% wordt gereflecteerd. Het ARglas laat dus meer licht door dan normaal glas, hetgeen ook zorgt dat een prent bijzonder helder is. De helderheid blijft bestaan bij verdiepte inlijstingen en ook als u de ingelijste prent onder een schuine hoek zou bekijken. Tru Vue Ar staat hiermee op een lijn met Denglas, Mirogard Magic en andere heldere gecoate ontspiegelde glassoorten. 2,5 mm dik, glasplaat verkrijgbaar tot max. 90 x 120 cm.

Tru Vue Museumglas 2,5 mm ( glasplaat verkrijgbaar tot 90 x 120 )

UV-werend en AR reflection free Glas met de eigenschappen van de hierboven beschreven glassoorten bij elkaar opgeteld. Het ultieme glas voor het inlijsten van waardevolle kunstwerken.

U.V. Werend glas

X-High 98 glas

Kunstglas:

Ontspiegel poystyreen

Plexiglas 2 mm

Plexiglas 3 mm

Plexiglas 4 mm

Plexiglas  Gallery r UV100 3 mm

Spiegels:

Spiegelglas 4 mm zonder facet

Spiegelglas 4 mm met facet 15 mm

Spiegelglas 4 mm met facet 25 mm

Spiegelglas 6 mm zonder facet

Spiegelglas kunstof 3 mm